Nieuws

LET OP VOOR BRANDGEVAAR
Wij vragen u aandacht voor het aansteken van de kaarsen bij Maria.
Op de kaarsen die worden aangestoken mag geen deksel worden gezet!
Mocht u een lichtje op het graf willen zetten, dan kunt u een losse deksel meenemen!

VIERINGEN IN KERK EN KAPEL
Op vrijdagavond is er niet meer elke week een avondviering om 19.00 uur in de kapel.
Er is (voorlopig) een Woord- en Communieviering op de 1e en 3e vrijdag van de maand.
Met dank aan diaken John van Grinsven, die bereid is om in deze vieringen voor te gaan.
De zondagsvieringen (09.30 uur) in de kerk worden via live stream uitgezonden.
Houd de publicaties op de kerk- en kapeldeur, op het kerkstencil Onder de Toren, in Torenklanken en op onze website in de gaten voor het laatste nieuws. Houd rekening met het opgeven van intenties als er geen viering is. Vanaf 1 februari zijn de kosten voor een misintentie € 12.50.

MAGDALENADAG 30 JUNI 2024 
Op deze dag zal pastoor Spijkers voorgaan in de Heilige Mis. Aansluitend willen we alle vrijwilligers en kerkgangers met hun partners uitnodigen voor een gezellig samenzijn in de tuin van de pastorie. Mocht het weer niet tegenvallen, zullen we uitwijken naar de pastorie. Wees welkom!

MET HET HELE GEZIN NAAR ROME – Familie arrangement in de meivakantie.
De inschrijving voor de Nationale bedevaart naar Rome in verband met het Heilig jaar 2025 is opengezet op de website van het Huis voor de Pelgrim: https://www.huisvoordepelgrim.nl Ons bisdom zet zich in voor deelname van gezinnen aan deze bedevaart, in Rome van 27 tot en met 2 mei. Er zijn verschillende reismogelijkheden. Er zal, in tegenstelling tot wat er staat op de website van Huis voor de Pelgrim, wel degelijk een gezinsprogramma worden verzorgd. Echter dit zal worden gedaan door de afdelingen Familiepastoraat uit het Aartsbisdom en ons bisdom.
Naast deze informatie delen we graag het volgende:

  • De gezinsprijzen zijn op dit moment al gepubliceerd. In deze gezinsprijzen zitten nog flinke kortingen vanuit Huis voor de Pelgrim.  
  • Er is aangegeven dat inschrijven mogelijk is vanaf maandag 10 juni.
  • Bovenop de kortingen die het Huis voor de Pelgrim biedt, geeft het bisdom 200 euro korting voor elk meereizend kind tot 18 jaar.
  • Hiernaast werkt het Familiepastoraat van het bisdom Den Bosch aan een substantiële extra sponsoring voor gezinnen.
  • Als u inschrijft ontvangt u een factuur die 8 weken voor de reis voldaan moet zijn, dit geeft de mogelijkheid tot sparen.
  • Wij adviseren de gezinnen om een annuleringsverzekering af te laten sluiten.
  • De gezinslocatie is beperkt qua aantallen, dus schrijf je snel in. 
  • Safe the date: zondag 26 januari 2025 organiseren we een ontmoetingsmiddag voor de gezinnen uit het Aartsbisdom en bisdom Den Bosch.
    Nadere informatie hierover volgt z.s.m.

Voor meer informatie: familiepastoraat@bisdomdenbosch.nl
Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

KLIEDERKERK
Zoals jullie in het parochiemagazine hebben kunnen lezen zijn wij in onze parochie, parochie De Goede Herder, gestart met het opzetten van een kliederkerk. Kliederkerk is met het hele gezin luisteren naar verhalen, elkaar ontmoeten en samen vieren. lees verder…

KERK POETSEN
Hebt u – een paar keer per jaar – enkele uurtjes over, om onze kerkpoetsgroepen te komen versterken. De leeftijden van onze trouwe vrouwen beginnen mee te spelen en we zouden daarom graag hulp krijgen van wat meer jongere krachten.
Vele handen maken licht werk!
Informeer bij Anja Wingens: Tel. 073-532 41 60.

ALS EEN DORPSGENOOT OVERLIJDT…
Steeds vaker klinkt de roep om, indien gewenst, bij ieder overlijden de klokken te luiden, ongeacht of er een kerkelijk moment aan verbonden is.
Daarom hebben we als parochie De Goede Herder besloten om altijd lees verder…

KERKBALANS 2024

Met Actie Kerkbalans zamelen ieder jaar duizenden vrijwilligers geld in voor hun plaatselijke kerk. Want de kerk is voor duizenden mensen van grote waarde, voor iedereen op een andere manier. Maar parochies en gemeenten krijgen geen subsidie. Om te kunnen bestaan hebben kerken een financiële bijdrage nodig van hun leden. Zodat ze ook in de toekomst van waarde kunnen blijven voor hun leden en de samenleving.
‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’.

U kunt uw bijdrage overmaken op rekening nummer: IBAN NL 86 RABO 0115 8072 92 t.n.v. RK parochie De Goede Herder o.v.v. Kerkbalans Geffen 2024.

Tussenstand Kerkbalans

Ontvangen kerkbijdragen: t/m mei 2024: € 12.803,00.
Dank u wel voor uw bijdragen!

Vieringen in Geffense kerk via livestream te volgen
De vieringen van zondagmorgen 09:30 uur worden uitgezonden via livestream op YouTube.
De uitzendingen beginnen om 09:15 uur. U kunt ze volgen via deze link: Livestream vieringen Geloofsgemeenschap H. Maria Magdalena Geffen
U kunt ook op YouTube zoeken via de trefwoorden: geffen parochie dgh  (klik daarna op het bovenste resultaat het ‘rondje met Geffense kerk’).