Nieuws

LET OP VOOR BRANDGEVAAR
Wij vragen u aandacht voor het aansteken van de kaarsen bij Maria.
Op de kaarsen die worden aangestoken mag geen deksel worden gezet!
Mocht u een lichtje op het graf willen zetten, dan kunt u een losse deksel meenemen!

VIERINGEN IN KERK EN KAPEL
Op vrijdagavond is er niet meer elke week een avondviering om 19.00 uur in de kapel.
Er is (voorlopig) een Woord- en Communieviering op de 1e en 3e vrijdag van de maand.
Met dank aan diaken John van Grinsven, die bereid is om in deze vieringen voor te gaan.
In verband met de winterse temperatuur, zijn de zondagsvieringen in de kapel t/m 17 maart 2024. Degenen die intenties hebben opgegeven worden hiervan op de hoogte gesteld.
De zondagsvieringen (09.30 uur) in de kapel worden via live stream uitgezonden.
Houd de publicaties op de kerk- en kapeldeur, op het kerkstencil Onder de Toren, in Torenklanken en op onze website in de gaten voor het laatste nieuws. Houd rekening met het opgeven van intenties als er geen viering is. Vanaf 1 februari zijn de kosten voor een misintentie € 12.50.

BEDEVAART MAAR NEAURAING, BELGIË 25 T/M 28 MEI 2024
De vierdaagse bedevaart van NBC Pro Maria afdeling bisdom Den Bosch is van 25 t/m 28 mei 2024 met begeleiding van een priester. Er is goede medische begeleiding aanwezig. Programma: dagelijks H. Mis, lof en de persoonlijke zegen met het H. Sacrament, rozenhoedje, bezoek Mariaal museum, ontspanningsavonden, vespers, DVD over Beauraing, stille aanbidding, Mariawake met handoplegging, stille aanbidding, graven van alle vijf zieners bezoeken. De bedevaart van 25 t/m 28 mei 2024 heeft de opstapplaatsen Mill, Helmond (bij voldoende pelgrims) en Eersel.

Reissom vanaf € 340,- p.p..

Info bij het pelgrimssecretariaat, dhr. H. Kuijs, Westerveldlaan 6, 5345 EM Oss, 06-83255111, website http://nbcpromaria.weebly.com/

HULDIGINGEN OP MAGDALENADAG 9 JULI
Op deze dag was er een feestelijke viering om 09.30 uur, met meerdere verrassingen.
Drie parochianen werden in het zonnetje gezet voor hun inzet voor onze geloofsgemeenschap. Fijn dat  pastoor Spijkers bereid was om van Oirschot naar Geffen te komen en als celebrant voor wilde gaan in de eucharistieviering.
Frans Rovers mocht een Maria Magdalenabeeldje in ontvangst nemen voor zijn jarenlange inzet. Frans zat in het voormalige bestuur van de parochie H. Maria Magdalena en was vandaaruit actief in diverse werkgroepen. Zijn passie was het kerkgebouw: hij zat in de bouw- en restauratiecommissie. Tevens was hij vanaf de oprichting betrokken bij het kerkmuseum en de rondleidingen in de toren en de kerk.
Nellie van den Hurk – van Erp is onze deskundige op financieel terrein, ze verzorgt de volledige financiële administratie van onze geloofsgemeenschap. In het werkveld liturgie is Nellie actief als lector, verzorgt woord- en communievieringen en is al bijna 30 jaar lid van de avondwakegroep.
Sjan van Alphen – Vissers draait eveneens al vele jaren mee in onze geloofsgemeenschap. Ze begon in De Eerste Communiewerkgroep, vervolgens  naar de Vormselwerkgroep met aansluitend gastouder in het JOP (Jongerenpastoraat/ Jongeren op Pad). Ze zit momenteel in de kerngroep pastoraat van de Geffense geloofsgemeenschap. Daarnaast zit ze namens Geffen in de Pastoraatsgroep van onze parochie De Goede Herder. Vandaaruit stuurt ze mede het Familiepastoraat aan dat onlangs werd opgezet in De Goede Herder.
Nellie en Sjan ontvingen beiden de Bisschoppelijke Sint Janspenning met oorkonde en draagspeld.

VAN HARTE PROFICIAT!

TERUGBLIK 2022
Wat hebben we samen weer een bijzonder jaar achter de rug. Ook onze geloofsgemeenschap heeft dat ondervonden.
Lees hier: De terugblik van 2022

KLIEDERKERK
Zoals jullie in het parochiemagazine hebben kunnen lezen zijn wij in onze parochie, parochie De Goede Herder, gestart met het opzetten van een kliederkerk. Kliederkerk is met het hele gezin luisteren naar verhalen, elkaar ontmoeten en samen vieren. lees verder…

KERK POETSEN
Hebt u – een paar keer per jaar – enkele uurtjes over, om onze kerkpoetsgroepen te komen versterken. De leeftijden van onze trouwe vrouwen beginnen mee te spelen en we zouden daarom graag hulp krijgen van wat meer jongere krachten.
Vele handen maken licht werk!
Informeer bij Jeanne Egelmeer: Tel. 06 – 26 68 92 77

ALS EEN DORPSGENOOT OVERLIJDT…
Steeds vaker klinkt de roep om, indien gewenst, bij ieder overlijden de klokken te luiden, ongeacht of er een kerkelijk moment aan verbonden is.
Daarom hebben we als parochie De Goede Herder besloten om altijd lees verder…

KERKBALANS 2024

Met Actie Kerkbalans zamelen ieder jaar duizenden vrijwilligers geld in voor hun plaatselijke kerk. Want de kerk is voor duizenden mensen van grote waarde, voor iedereen op een andere manier. Maar parochies en gemeenten krijgen geen subsidie. Om te kunnen bestaan hebben kerken een financiële bijdrage nodig van hun leden. Zodat ze ook in de toekomst van waarde kunnen blijven voor hun leden en de samenleving.
‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’.

U kunt uw bijdrage overmaken op rekening nummer: IBAN NL 86 RABO 0115 8072 92 t.n.v. RK parochie De Goede Herder o.v.v. Kerkbalans Geffen 2024.

Tussenstand Kerkbalans
januari 2024: € [nog niet bekend]  Dank u wel voor uw bijdragen!

Vieringen in Geffense kerk via livestream te volgen
De vieringen van zondagmorgen 09:30 uur worden uitgezonden via livestream op YouTube.
De uitzendingen beginnen om 09:15 uur. U kunt ze volgen via deze link: Livestream vieringen Geloofsgemeenschap H. Maria Magdalena Geffen
U kunt ook op YouTube zoeken via de trefwoorden: geffen parochie dgh  (klik daarna op het bovenste resultaat het ‘rondje met Geffense kerk’).