Nieuws

Het bestuur van de RK Parochie De Goede Herder heeft een nieuwe website gepresenteerd per 1 februari 2024, welke nog deels onder constructie is. U vindt hier de algemene informatie op het niveau van de RK Parochie De Goede Herder en de specifieke informatie van de verschillende geloofsgemeenschappen is te vinden onder “locaties”. Onder deze knop geeft elke geloofsgemeenschap hun specifieke geloofsgemeenschap gerelateerde informatie.

Zoals bekend zit de RK Parochie De Goede Herder op dit moment in een periode tussen het vertrek van de vorige pastoor (Dhr Ouwens) en de komst van de nieuwe pastoor. In deze periode heeft pastoor Grubben (pastoor van de parochie Heilige Johannes de Doper in Schaijk) als interim – pastoor de voorzitterschapsrol op zich genomen. Het bisdom verwacht dat in maart – april 2024 meer duidelijkheid gegeven kan worden over een definitieve invulling van het pastorale team.

In verband met tijdelijke vervangingen gelden onderstaande telefoonnummers.

Bij overlijden
Priester Bas van Dijk 06 – 39195855
Priester Dominique Donders 06 – 30099733
Diaken René Lamers 06 – 12428322
Diaken John van Grinsven 06 – 22962583
Voor ziekenzalving
Kapelaan Quinten Kerckhofs 06 – 30896511
Priester Dominique Donders 06 – 30099733

Benoeming

Mededeling vanuit het parochiebestuur van De Goede Herder

Er is een belangrijke mededeling over de pastorale bezetting van onze parochie De Goede Herder.

Onze bisschop, monseigneur Gerard de Korte, heeft per 1 juni a.s. twee priesters voor onze parochie benoemd.

Het zijn de priesters René Aarden, nu nog pastoor van Lith en Lithoijen en de priester Willem Renders, nu nog pastor van de parochie Heilige Willibrordus in Oss.
Pastoor Aarden gaat wonen in de pastorie van Nistelrode.
Pastor Renders gaat te zijner tijd in de pastorie van Vorstenbosch wonen.

Het parochiebestuur heeft inmiddels nader kennis gemaakt met beide priesters en is erg blij met de beide nieuwe benoemingen.

Na lange tijd van onzekerheid kunnen we nu in goed vertrouwen en met enthousiasme voorwaarts; daarvoor een woord van dank aan onze bisschop.

Nadere informatie over de installatieplechtigheid volgt.

Van de bestuurstafel


DE GEEST VAN PINKSTEREN WAAIT WAAR HIJ WIL

‘Lijkt al wat je omringt onbegrijpelijk? Wanneer het steeds donkerder wordt om je heen, is zijn liefde een vuur. Laat dan je blik rusten op die lamp die in je duisternis brandt, totdat de dageraad aanbreekt en het dag wordt in je hart…Als een bliksemflits trekt Gods liefde voorbij, de heilige Geest flitst door de nacht van iedere mens. Door deze geheimenisvolle aanwezigheid houdt de Opgestane je vast’. Deze woorden van de oprichter van de oecumenische gemeen- schap van de broeders van Taizé, de in 2005 vermoorde broeder Roger, raakten mij. God gaat als een licht op in je hart door middel van de heilige Geest. Dat geeft moed en vertrouwen in willekeurig welke situatie…

De heilige Geest wordt wel eens de linkerhand van God genoemd, terwijl van zijn zoon Jezus gezegd wordt dat Hij aan zijn rechterhand verheven is zo horen wij bij zijn Hemelvaart. Vijftig dagen na Pasen wordt de heilige Geest aan Maria en de apostelen meegedeeld met de bedoeling om wereldwijd van Jezus te getuigen. Zij vormen met Hem het begin van de jonge Kerk in wording. En of je zijn mens-wording, zijn verheffing aan het kruis voor onze zonden of de mededeling van de heilige Geest als het beginpunt neemt van de Kerk, doet er in dit verband even niet toe. Zoals Jezus met de apostelen en al diegenen die Hem, man en vrouw, volgden tijdens zijn leven op aarde op weg ging zo doet de heilige Geest dat met ons, de eeuwen door. Door zijn bemoediging, inspiratie, wijsheid geeft Hij ons vreugde en kracht op de mooie én de moeilijke en of verdrietige momenten van het leven. Door de Geest krijgt en behoudt het de gewenste vitaliteit…

God weet wat wij, en zelfs beter dan wijzelf, nodig hebben. De heilige Geest is als een bliksemflits die Gods liefde en zorg voor ieder van ons als zijn kinderen, tot uitdrukking brengt. En als wij geduldig blijven in het gebed om hulp zullen wij merken dat ons bidden niet tevergeefs is en de hulp nooit te laat komt. Als ons bidden is als een verzuchting van liefde van hart tot hart, dan ontdekken wij dat God in alles voorziet en schrijven wij samen een ‘liefdesgedicht’. Of zoals broeder Roger het zegt: ‘En een woestijnbloem, een vreugdebloesem ontkiemt in jou’. Ik wens u allen een zalig Pinksteren toe…

Jacques Grubben

Wnd. pastoor parochie de Goede Herder